balinese zwarte rijstepap met kokosmelk

Balinese zwarte rijstepap van kokosmelk

Rijstepap met een tropische twist! ๐Ÿ˜๐Ÿฅ๐ŸŒบ De oorsprong van dit heerlijke gerechtje komt uit Bali, en het wordt gemaakt met zwarte rijst en kokosmelk. Het is een heerlijk vullend gerechtje wat echt elk moment van de dag lekker is; ontbijt, lunch, tussendoortje of dessert.

balinese zwarte rijstepap met kokosmelk

Van kokosmelk kent iedereen denk ik wel de gezondheidsvoordelen, maar wist je dat zwarte rijst ook heel gezond is? ๐Ÿ˜ฎ Het bevat zelfs meer antioxidanten dan blauwe bessen! ๐Ÿ˜

Dit heb je nodig voor 2 a 3 porties:
180 gram zwarte rijst*
400 ml kokosmelk (1 blik)
4 eetlepels agave siroop (of een andere suiker naar keuze, evt. meer)
1 theelepel vanille extract.

*De zwarte rijst vond ik in de supermarkt tussen de Thaise producten. .

Zo maak je de zwarte rijstepap:
Kook de rijst (in water) volgens de aanwijzingen op de verpakking (een laagje water en dan 20 minuten zachtjes koken). Als het goed is is daarna al het water verdampt. Voeg dan de kokosmelk en de agave siroop toe en laat het op laag vuur zo’n 20 minuten doorpruttelen tot de structuur van romige pap ontstaat. Check regelmatig en roer ook goed over de bodem om te voorkomen dat er wat aankoekt. Voeg als de pap klaar is de vanille toe en serveer hem warm met vers fruit en kokosrasp.

De pap blijft een paar dagen houdbaar in de koelkast! Het vocht trekt wel in de rijst dus voeg wanneer je de pap weer opwarmt een klein scheutje melk of water toe om hem weer romig te maken.

balinese zwarte rijstepap met kokosmelk

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*