Appel gebakjes van bladerdeeg met ricotta en karamelsaus - een recept van de Foodie Feest blog

Appel gebakjes van bladerdeeg met ricotta en karamelsaus

Proef de herfst met deze heerlijke én makkelijke appel gebakjes! Met lekker veel kaneel en pumpkin spice kruiden.

Appel gebakjes van bladerdeeg met ricotta en karamelsaus - een recept van de Foodie Feest blog

Dit gebakje is perfect voor wanneer je trek hebt in appeltaart, maar geen tijd, zin of visite genoeg hebt om een complete taart te maken. In een fractie van de tijd maak je deze heerlijke gebakjes van bladerdeeg! Het recept maakt 8 tot 10 gebakjes, maar je kunt het recept ook makkelijk halveren of zelfs door vieren delen als je gewoon een taartje voor jezelf of samen wilt. Ik zeg ideaal! 🙂

Jij bepaalt
De hoeveelheid appelpartjes per gebakje bepaalt hoeveel gebakjes je kunt maken. Zie de ingrediënten dus meer als een richtlijn en doe wat je zelf leuk en makkelijk vind. Ik heb er een aantal met 2 en een aantal met 3 partjes gemaakt. Maak je alle gebakjes met 3 partjes, dan hou je wat ricotta over en heb je natuurlijk minder bladerdeeg nodig. You decide!

Karamelsaus
De karamelsaus maakt het gebakje helemaal af! 🙂 Mijn recept voor de lekkerste salted caramel saus vind je hier.

Appel gebakjes van bladerdeeg met ricotta en karamelsaus - een recept van de Foodie Feest blog

Dit heb je nodig voor de appel gebakjes van bladerdeeg:

  • 1 appel (ik had een golden delicious)
  • 3 a 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 80 tot 100 gram ricotta
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden*
  • Karamelsaus

*Ik gebruikte deze van Green Gypsy Spices. Deze is heerlijk in balans en niet te ‘zwaar’. Wil je de pumpkin spice kruiden graag zelf maken, dan heb ik hier een recept voor je. Als alternatief kun je ook koek- en speculaaskruiden gebruiken, maar pumpkin spice is net wat lekkerder.

Appel gebakjes van bladerdeeg met ricotta en karamelsaus - een recept van de Foodie Feest blog

Zo maak je de appel gebakjes

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  3. Snijd elk plakje bladerdeeg doormidden zodat je 2 rechthoeken overhoud. Haal de stukjes papier van de plakjes af en leg ze op je met bakpapier beklede bakplaat. Snijd met een mes voorzichtig een extra randje in het plakje, ongeveer een halve centimeter van de rand af. Tijdens het bakken fungeert dit als een bakje en zal je baksel er nog mooier uit laten zien.
  4. Snijd de appel in 16 partjes. Meng de suiker en pumpkin spice kruiden door elkaar in een schaal, en hussel de appel erdoor om de partjes goed te coaten.
  5. Verder de ricotta over de plakjes, en zorg dat je binnen de lijntjes blijft. Leg daarna 2 a 3 stukjes appel erop, schuin geplaatst zodat hij precies in het bakje past.
  6. Bak de appel gebakjes in de oven af, op 190 graden voor zo’n 15 – 17 minuten. Elke oven is anders dus houd de laatste 5 minuutjes goed in de gaten!
  7. Drizzle wat karamelsaus over de gebakjes voordat je ze serveert.

De appel gebakjes zijn zowel warm als koud heerlijk, maar net uit de oven zijn ze toch echt op hun best! 🙂

Appel gebakjes van bladerdeeg met ricotta en karamelsaus - een recept van de Foodie Feest blog

Meer recepten met bladerdeeg? Wat dacht je van dit heerlijke pecanbroodjes recept of deze hartige ham kaas stengels met knoflook kruidenboter. 😀

Appel gebakjes van bladerdeeg met ricotta en karamelsaus - een recept van de Foodie Feest blog

 

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

11 Comments

  1. Oeh ziet er heerlijk uit zeg!! Ik heb deze ingrediënten in huis dus misschien dat ik ze vanavond gelijk ga proberen te maken.

  2. Ohhhhh die zijn er smullen uit! En ideaal nu met het herfstige weer. Zeker weten dat ik dit weekend er mee aan de slag ga. Of zal ik wachten op de caramel saus… hmm.. of gewoon dan nog een keer maken 😀

  3. Ziet er echt overheerlijk uit, lijkt me lekker met die ricotta erbij

  4. Oh heerlijk zeg, ik krijg hier meteen trek van! Mooi foto´s heb je gemaakt ook zeg, prachtig!

  5. Dat ziet er heel gezellig en lekker uit! Leuk hoor! Vooral nu in het najaar een perfect recept

  6. Dit past inderdaad precies bij de herfst! Ik krijg gelijk ook trek in appelflappen als ik dit lees. Maar dit recept klinkt als een eenvoudige, ook goed voor mij 😉

  7. Ik heb binnenkort een brunch en wist nog niet wat ik ging maken. Nu dus wel 🙂

  8. Jum!! Dat ziet er heerlijk uit!!

  9. Pingback: Salted caramel saus - hét recept voor gezouten karamel saus - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*