Proef de herfst met deze heerlijke én makkelijke appel gebakjes! Met lekker veel kaneel en pumpkin spice kruiden.
Dit gebakje is perfect voor wanneer je trek hebt in appeltaart, maar geen tijd, zin of visite genoeg hebt om een complete taart te maken. In een fractie van de tijd maak je deze heerlijke gebakjes van bladerdeeg! Het recept maakt 8 tot 10 gebakjes, maar je kunt het recept ook makkelijk halveren of zelfs door vieren delen als je gewoon een taartje voor jezelf of samen wilt. Ik zeg ideaal! 🙂
Jij bepaalt
De hoeveelheid appelpartjes per gebakje bepaalt hoeveel gebakjes je kunt maken. Zie de ingrediënten dus meer als een richtlijn en doe wat je zelf leuk en makkelijk vind. Ik heb er een aantal met 2 en een aantal met 3 partjes gemaakt. Maak je alle gebakjes met 3 partjes, dan hou je wat ricotta over en heb je natuurlijk minder bladerdeeg nodig. You decide!
Karamelsaus
De karamelsaus maakt het gebakje helemaal af! 🙂 Mijn recept voor de lekkerste salted caramel saus vind je hier.
Dit heb je nodig voor de appel gebakjes van bladerdeeg:
- 1 appel (ik had een golden delicious)
- 3 a 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
- 80 tot 100 gram ricotta
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel pumpkin spice kruiden*
- Karamelsaus
*Ik gebruikte deze van Green Gypsy Spices. Deze is heerlijk in balans en niet te ‘zwaar’. Wil je de pumpkin spice kruiden graag zelf maken, dan heb ik hier een recept voor je. Als alternatief kun je ook koek- en speculaaskruiden gebruiken, maar pumpkin spice is net wat lekkerder.
Zo maak je de appel gebakjes
De appel gebakjes zijn zowel warm als koud heerlijk, maar net uit de oven zijn ze toch echt op hun best! 🙂
Meer recepten met bladerdeeg? Wat dacht je van dit heerlijke pecanbroodjes recept of deze hartige ham kaas stengels met knoflook kruidenboter. 😀
Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀
Oeh ziet er heerlijk uit zeg!! Ik heb deze ingrediënten in huis dus misschien dat ik ze vanavond gelijk ga proberen te maken.
Oh leuk! 😀
Ohhhhh die zijn er smullen uit! En ideaal nu met het herfstige weer. Zeker weten dat ik dit weekend er mee aan de slag ga. Of zal ik wachten op de caramel saus… hmm.. of gewoon dan nog een keer maken 😀
Haha leuk!! Ik ben benieuwd naar je resultaat! 😀
Ziet er echt overheerlijk uit, lijkt me lekker met die ricotta erbij
Oh heerlijk zeg, ik krijg hier meteen trek van! Mooi foto´s heb je gemaakt ook zeg, prachtig!
Dat ziet er heel gezellig en lekker uit! Leuk hoor! Vooral nu in het najaar een perfect recept
Dit past inderdaad precies bij de herfst! Ik krijg gelijk ook trek in appelflappen als ik dit lees. Maar dit recept klinkt als een eenvoudige, ook goed voor mij 😉
Ik heb binnenkort een brunch en wist nog niet wat ik ging maken. Nu dus wel 🙂
Jum!! Dat ziet er heerlijk uit!!
Pingback: Salted caramel saus - hét recept voor gezouten karamel saus - Foodie Feest
Pingback: Pannenkoekjes recept - basisrecept American pancakes – Foodie Feest
Pingback: Herfst granola met pecan en pumpkin spice – Foodie Feest
Pingback: Snelle tiramisu met sinaasappel twist – Foodie Feest
Pingback: Appelboter! Smeerbare appelspread – Foodie Feest