aardbeien roomkaas taart met crumble topping

Aardbeien roomkaas kruimeltaart

aardbeien roomkaas taart met crumble topping

Deze taart combineert het beste van 2 werelden. Een heerlijke rijke roomkaas vulling, en een krokant zoete crumble topping! Oh, en vergeet die heerlijke verse aardbeien niet. 🙂

De taart bakken we in 2 fases: de roomkaas vulling moet veel langer bakken dan de crumble topping, dus deze voegen we op een later moment toe.

De perfecte crumble
Kruimeltaarten behoren echt tot mijn favorieten, en de crumble is gelukkig zeer eenvoudig zelf te maken! Je hebt hiervoor alleen bloem, suiker en harde, koude boter nodig in kleine stukjes. De perfecte crumble bereik je door met je vingertoppen de stukjes koude boter door de bloem en suiker te wrijven. Na een paar minuten geduldig wrijven en mixen houd je een kom vol kleine kruimels over!

Dit heb je nodig:

  • Voor de taartbodem:
  • 50 gram havermout
  • 300 gram digestive koekjes
  • 150 gram boter
  • Voor de roomkaas vulling:
  • 300 gram philadelphia roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 400 gram verse aardbeien
  • 10 ml slagroom
  • Voor de crumble:
  • 100 gram bloem
  • 60 gram boter
  • 60 gram suiker

 

aardbei roomkaas kruimeltaart

Zo maak je de aardbeien cheesecake kruimeltaart

We beginnen met de koekjesbodem:

  1. Vet je taartvorm lichtjes in met boter. Het beste kun je voor deze taart een taartvorm met uitneembare bodem gebruiken. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Plaats de digestive koekjes en de havermout in de keukenmachine en maal alles tot kruimels.
  3. Smelt de boter (in de magnetron of in een steelpan op laag vuur) en roer de boter goed door de koekkruimels.
  4. Stort het mengsel uit over de taartvorm en druk alles goed aan tot een stevige bodem. Bekleed ook de randen van de taartvorm met een stevige laag kruimels.

Zo maak je de roomkaas vulling:

  1. Mix de roomkaas en de slagroom met een handmixer tot een romig geheel.
  2. Voeg de suiker en bloem toe, en mix alles goed door elkaar. Voeg daarna de eieren en het vanille extract toe en mix weer tot een romig geheel.
  3. Giet het roomkaasmengsel in de taartvorm. Was en ontkroon de aardbeien. Snijd grote aardbeien doormidden. Verdeel alle aardbeien over de taart.
  4. Bak de taart voor 30 minuten op 160 graden.

Zo maak je de crumble:

  1. Snijd de boter voor de crumble in kleine blokjes. Plaats de blokjes boter samen met de bloem en suiker in een kom, en kneed de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker tot er kruimels ontstaan.
  2. Verspreid het kruimel mengsel over de inmiddels deels gebakken taart, en plaats hem hierna nog 25 minuten terug in de oven, op 160 graden.

Serveer de taart met een lekkere toef slagroom! In de koelkast is de roomkaas kruimeltaart 2 dagen houdbaar, maar vers blijft hij het lekkerst.

aardbei roomkaas kruimeltaart

Meer bakinspiratie? Wat dacht je van deze frisse citroen- & limoentaart, of dit gezonde aardbeienmousse toetje!

 

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

3 Comments

  1. Wat is de grootte van de vorm?

  2. Pingback: Speculaas chocolade taart met gesuikerde amandelen - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*