3x Water met een natuurlijk smaakje

3x Water met een natuurlijk smaakje

Drink jij wel genoeg? Water drinken is ontzettend belangrijk! Gastblogger Lisanne vertelt je er alles over, en geeft je 3 heerlijke recepten voor smaakvol water infused met groenten, kruiden en fruit.

3x Water met een natuurlijk smaakje


Dan nu het woord aan Lisanne:

Hey you! Drink some more water

Wist je dat wij mensen voor een groot deel uit water bestaan? Bij vrouwen bestaat ongeveer de helft van het lichaam uit water, bij mannen is dit zelfs 65%! Ons lichaam maakt gebruik van al dat water, elke cel bestaat voornamelijk uit water en ons lichaam maakt daar dankbaar gebruik van. Je gebruikt het water om je lichaam op temperatuur te houden, het water beschermt de weefsels, gewrichten en is essentieel bij het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam en zorgt voor een optimale werking van onze spijsvertering. Niet zo gek dus dat voldoende water drinken heel erg belangrijk is!

3x Water met een natuurlijk smaakje

Spice it up

Om voldoende water te drinken zit je zo aan de anderhalve liter water per dag. En dat kan boring worden! Om het op een gezond level te houden kun je afwisselen met fruit, groente en kruiden. Een beetje vers uitgeknepen citroensap in je water (drink het wel door een rietje om je tanden te sparen!) zorgt ervoor dat je lichaam beter de afvalstoffen je lichaam uitwerkt. Een takje munt in je water werkt kalmerend voor je darmen. Een schijfje of geraspte gember in je water of thee geeft smaak en werkt reinigend op je lymfestelsel. Speciaal voor jullie volgen hieronder 3 drankjes waarmee je de zomer fris, gezond en gehydrateerd doorkomt.

3x Water met een natuurlijk smaakje

Gezonde Cocktail

Dé perfecte booster voor je immuunstelsel.

Je hebt een grote jar, waterkefir (natuur supermarkt), het sap van één sinaasappel, vers geraspte geelwortel (kurkuma) en geraspte gember nodig. Houd bij de gember en geelwortel een dun plakje van ongeveer 2,5 cm aan als je een stukje van de wortel afsnijdt. De kefir kun je ook zelf maken, ze verkopen bij de meeste natuur supermarkten zakjes waarmee je zelf kefir maakt.

Heb je geen idee wat waterkefir is maar klinkt het wel lekker? Kefir is een eeuwenoud gefermenteerd drankje dat je op verschillende manier kunt maken of drinken en wordt van oudsher gemaakt van koe-, geiten- of schapenmelk. Waterkefir is niet zo romig en extreem als melkkefir, maar is verfrissend en sprankelend! Als je het zelf maakt met kefir-starter (van de Ekoplaza) dan kun je er je eigen touch aan meegeven met bijvoorbeeld gedroogd fruit (vijgen, ananas) en diverse sappen zoals kokoswater of zelfgemaakte groene thee. Kefir is zo gezond omdat het een gefermenteerde drank is wat vol zit met goede bacterieculturen.

3x Water met een natuurlijk smaakje

Ginger Crush

Gember helpt je met van alles! Het stimuleert je spijsvertering, het helpt tegen misselijkheid en reinigt je lichaam.

Je hebt een medium jar of groot glas nodig. Een dun plakje gember van ongeveer 2,5 cm, een halve grapefruit en een hele citroen, opgesneden in dunne plakjes. Voeg koud (gefilterd) water toe en eventueel een aantal ijsklontjes. Laat het geheel goed blenden zodat je een heerlijke smaak overhoudt en sip all day.

3x Water met een natuurlijk smaakje

Cool Cucumber

Super verfrissend en dorstlessend.
Snijd een halve komkommer en een hele limoen in dunne schijfjes en doe dit samen met een handvol munt in een groot glas of in een medium jar. Voeg koud water toe en roer goed totdat alle smaken samen komen.

3x Water met een natuurlijk smaakje

Skin booster

Je huid profiteert enorm van voldoende water drinken. Wanneer afvalstoffen goed uit het lichaam worden gespoeld komen ze niet terecht in je huid waardoor je minder oneffenheden creëert. Natuurlijk zijn er ook tal van andere factoren van belang. Rust en voeding zijn van essentieel belang voor een stralende huid.

Sluit je (hectische) dag af met een rustgevende yoga sessie of een kalmerende ademhalingsoefening. De heart openener is een prachtige yoga oefening om te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Bij deze liggende vlinderhouding stel je je hart open en stel je je lichaam in staat blokkades te doorbreken en de energie weer te laten stromen. Je gaat met je rug op een yoga bolster of kussen liggen om in deze houding te komen, mocht je niet over een yoga kussen beschikken dan kun je een provisorische opstelling maken met kussens die je in huis hebt zodat je het effect kunt nabootsen.

3x Water met een natuurlijk smaakje

Over Lisanne
Ik ben een vrolijk en ondernemend persoon die houdt van smoothies en reizen. Door structuur aan te brengen in mijn dag, voldoende water en groene thee te drinken en gezond te eten probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Onder gezond eten versta ik heel veel groenten en eiwitten en af en toe wat fruit. Suikers, koolhydraten, e-nummers en verzadigde vetten probeer ik zoveel als mogelijk (het moet natuurlijk wel leuk blijven) te vermijden. Daarnaast doe ik rustig aan met alcohol en sport ik drie keer in de week, lig ik meerdere keren per week in de studio op mijn yogamat en ga ik elke werkdag thuis (even) op mijn yogamat liggen of pak ik mijn meditatiekussen erbij om tot mijzelf te komen. Ik ben altijd met mijn gezondheid bezig geweest, omdat ik steeds meer ziekten en kwaaltjes kreeg was ik er op den duur iedere dag mee bezig. Door verkeerde voorlichting ging mijn gezondheid juist averechts totdat ik in 2012 het roer heb omgegooid wat mij heel veel geluk heeft gebracht, waaronder mijn webshop Superyoga.nl!


Drinken jullie veel water? En zo ja, hoe drink je het het liefst? 🙂

Die toffe glazen kun je trouwens hier kopen! 🙂

[ad-snippet ad-snippet=””]